Каримански напуска "кораба" след Ива Митева, зарязва ИТН

Финансистът намекна, че повече няма да се занимава с политика

Новини
10:54 - 12 Ноември 2022
6164
Каримански напуска "кораба" след Ива Митева, зарязва ИТН

Поредно знаково лице обяви оттглянето си от политическата формация на Слави Трифонов "Има такъв народ". Любомир Каримански заяви в студиото на Нова тв, че е изпълнил задълженията си към партията, като подчерта, че не е бил неин член, а е бил избран от гражданска квота.

Финансистът дори намекна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика. В четвъртък стана ясно, че и бившият председател на парламента от квотата на ИТН - Ива Митева, напуска партията.

Каримански бе кандидат на ИТН за шеф на БНБ, но не беше избран. След като не успя да влезе в сегашното Народно събрание, той бе назначен за съветник на служебния финансов министър Росица Велкова.

В качеството си на такъв днес той заяви, че в актуализацията на тазгодишния бюджет се предвижда увеличаване на минималната работна заплата.

"Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС", заяви Каримански. Той потвърди, че би било нарушение, ако служебният кабинет предложи бюджет за следващата година.