Карийм Абдул-Джабар: Леброн изведе своите отбори до шампионски титли

Топ
15:09 - 08 Февруари 2023
1035
Карийм Абдул-Джабар: Леброн изведе своите отбори до шампионски титли

75-годишният легендарен бивш баскетболист Карийм Абдул-Джабар похвали ЛеБрон Джеймс след като той подобри рекорда за най-много отбелязани точки в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Абдул-Джабар заяви, че подобряването на постижението, което той постави преди почти 40 години, е свидетелство за превъзходството на Джеймс.

Бившият баскетболист изгледа от първия ред представянето на ЛеБрон Джеймс по време на мача в Лос Анджелис и стана на крака, аплодирайки играча на Лейкърс, когато той вкара коша, с който го изпревари във вечната реализаторска ранглиста.

"Кариерата на ЛеБрон е на човек, който планираше да доминира в тази игра. Той дойде от гимназията, имаше ръста и таланта да влезе направо в НБА и веднага имаше отражение. Това продължава вече почти 20 години. Така, че мисля, че той заслужава признание за начина, по който планира кариерата си така, че да продължи и да доминира", коментира Карийм Абдул-Джабар.

"Още по-значима от реализаторските му способности е тази да издига съотборниците си на по-високо ниво", добави той.

"Той изведе отбори до шампионски титли. Те не стигнаха до там заради някой друг, а заради ЛеБрон. Той притежава тази неопределена същност, която наричаме лидерство. Излиза на терена и опитва да направи каквото трябва, а останалите го следват, защото уважават него и таланта му", каза още Абдул-Джабар.

Въпреки дистанцираното общуване между двамата в миналото, те демонстрираха топло отношение във вторник, а Джеймс изрази уважението си към бившия баскетболист.

"Да мога да споделя вечерта с такава легенда като Карийм означава много за мен. Нека му отдадем дължимото с аплодисменти", добави Джеймс по повод Абдул-Джабар.

38-годишният ЛеБрон Джеймс оглави реализаторската класация в НБА с 38 390 точки към момента, които може да увеличи в бъдеще.