Кърджалии с лош сюрприз за съгражданина си проф. Герджиков

Новини
18:40 - 21 Ноември 2021
9112
Кърджалии с лош сюрприз за съгражданина си проф. Герджиков

Кърджали - родният град на кандидата за президент Анастас Герджиков, се оказа неприятна изненада с шокиращо ниска избирателна активност. Към 16 ч. стана ясно, че под 13 процента от хората са отишли в секциите да гласуват. Вместо да подкрепят съгражданина си, очевидно повечето местни са се отказали да отидат до урните. 

Жителите на града коментират, че отдавна не са виждали подобна апатия и липса на интерес в обикновено доста активния район.

На въпрос за какво са гласували, избиратели заявиха: "За по-добро бъдеще за децата"; "Гласувах за демокрация"; "Гласувах за по-висока пенсия, с тази пенсия само се мъчим"; "Гласувах за хубав живот". 

Водачът на листата на БСП в града Милко Багдасаров, която не успя да вземе мандат, призова съгражданите си да отидат до машините. И отбеляза, че в гимназията, на която е директор, има 23 избирателни секции с над 20 000 избиратели по списък. А до 16,30 часа там правото си на вот са упражнили едва около 3 000 души. 

Междувременно в Хасковско, където е родното село на Румен Радев, активността надмина 1/4 от избирателните списъци. От РИК съобщиха, че близо 26 на сто са упражнили правото си на глас до 16,00 часа.