Карлес Пуйол: Татко ми каза да не се прибирам, ако се проваля

Спорт
22:22 - 11 Януари 2021
3080
Карлес Пуйол: Татко ми каза да не се прибирам, ако се проваля

Бившият футболист на Барселона - Карлес Пуйол, който се превърна в един от легендарните капитани в историята на клуба, сподели за първите си стъпки при каталунците и най-вече за тестовете за влизане ва "Ла Масиа".

"Когато трябваше да покрия теста за влизане в редиците на Барселона, баща ми ми каза: "Ако се провалиш и се върнеш и не са те избрали, защото от теб е имало 20 по-добри футболисти, не е проблем. Но ако не те селектират, защото е имало 20 момчета по-решителни и по-корави от теб, по-добре не се прибирай!", признава Пуйол в биографията си бившият защитник.

Впоследствие успя да стане шампион с Барса 6 пъти, един път вдигна Купата на Краля, три пъти Суперкупата на Испания, три пъти спечели Шампионската лига, един път триумфира със Суперкупата на Европа и два пъти беше на върха в надпреварата за Световното клубно първенство.

Пуйол беше и испански национал, като за Ла Фурия изигра 100 мача и отбеляза три гола. С червения екип стана олимпийски сребърен медалист, световен и европейски шампион.