Карлос Алкарас: Важно е да съм № 1

Вълнувам се да се завърна в Синсинати, заяви испанският тенисист

Спорт
14:58 - 12 Август 2024
1077
Карлос Алкарас: Важно е да съм №1

Световният №3 в мъжкия тенис Карлос Алкарас разкри, че една от основните му цели до края на сезона е да завърши на първо място в ранглистата на АТР.

През настоящия сезон той спечели две последователни титли от Големия шлем и сребърен медал на Олимпиадата в Париж.

21-годишният шампион от "Ролан Гарос" и Уимбълдън, който загуби в драматичен финален мач на Олимпийските игри от Новак Джокович, се връща в игра тази седмица на Мастърса в Синсинати, където може да намали изоставането си от италианеца Яник Синер и сърбина Джокович.

Алкарас е на 450 точки зад лидера в класацията Синер.

"Очевидно да бъде номер 1 е важна цел за мен", каза испанецът.

"Наистина съм фокусиран върху това. Аз съм съсредоточен върху всеки турнир, като се опитвам да играя страхотен тенис, да постигам добри резултати и да ставам по-добър. Тази година да завърша като номер 1 ще бъде основната ми цел", добави той.

През миналия сезон Алкарас бе финалист в Синсинати, като ще започне тазгодишното си участие в турнира срещу французина Гаел Монфис или Алексей Попирин от Австралия, като се връща на твърди кортове за пръв път от март, когато достигна до четвъртфиналите в Маями.

"Вълнувам се да се върна в Синсинати. Имам страхотни спомени от миналата година, когато достигнах до финала и загубих в оспорван и епичен мач срещу Джокович", завърши Карлос Алкарас.