Карлос Насар: Очаквам три медала от Игрите в Париж

Париж 2024
14:03 - 08 Април 2024
1946
Карлос Насар: Очаквам три медала от Игрите в Париж

"Чувствам се страхотно, това беше един голям показател за предстоящите олимпийски игри и може да очакваме същото постижение и там. Чувствам се невероятно", заяви българският щангист Карлос Насар, при завръщането си, след като спечели титлата от Световната купа в Пукет в края на миналата седмица.

Насар изравни световния рекорд в категория до 89 килограма и победи всичките си основни конкуренти за олимпийската титла в Париж това лято. "За съжаление, не успях да се справя с всички трудности, които преминах по време на пътя, като голямата горещина, силното слънце и неприятните ситуации, които минах по време на тренировка.

Но световният рекорд не е тежест, която представлява трудност за мен и може да се направи на олимпиадата, дори и повече. Разбира се, може и над тези опити да се мине. Трябва да оставя малко изненада за публиката. Вече горе-долу съм си изяснил кой ще участва на олимпиадата, готов съм за изненади. Смятам, че ще успея да се справя, стига да съм жив и здрав", каза Насар на Летище София.

"Имаме три квоти и мисля, че ще успеем да се върне с три медала. Мисля да прекарам около 30-40 дни в Париж преди състезанието. Благодаря на всички, които ме подкрепят, те са голяма част от моите успехи", заяви още роденият във френската столица щангист.

"Аз обожавам и обичам този спорт, тези надпревари ме хранят да бъда себе си. Това ме поддържа и не ме изморява, а ме мотивира. Бяха пуснати фалшиви статии срещу Ариф Маджид, той остава мой приятел, ще гледаме да се сработим с новото ръководство", сподели Насар по повод завръщането на Антон Коджабашев начело на Българската федерация по вдигане на тежести.