Карлос Насар разкри: Солта ми помогна за златото!

Нашият щангист би направил фурор и в по-тежката категория на Олимпийските игри

Спорт
11:12 - 12 Август 2024
3073
Карлос Насар разкри: Солта ми помогна за златото!

Обикновена сол е помогнала на Карлос Насар преди битката за златото във вдигането на тежести в Париж.

"Имах много крампи по краката и гърба и затова ядох четири лъжици сол", разкри след успеха Карлос.

Той спечели убедително златото с два световни рекорда в категория до 89 килограма.

За щангите ни това беше първа титла от тази на Милен Добрев на Игрите в Атина 2004. Именно крампите са били и причината Насар да не направи и още една поправка на световните рекорди.

След успеха в петък в щангите Насар отпразнува подобаващо златото с най-близките си хора. На следващия ден обаче той отиде да подкрепя в залата приятелката си Магдалина Миневска, която бе част от ансамбъла ни по художествена гимнастика , който за съжаление завърши четвърти в многобоя.

Българският щангист Карлос Насар направи забележително представяне, преминавайки границата от 400 килограма в категория до 89 кг, което го поставя на първо място в категорията и девето в свръхтежките. Това е първото постижение от този род в историята в категорията до 89 кг и подчертава уникалната му форма и сила.

Насар постигна двубой от 404 килограма, което би му осигурило второто място в категорията до 102 кг, след китаеца Хуанхуан Лиу, който спечели титлата с 408 кг. На трето място се класира Акбар Джураев от Узбекистан със същото постижение като Насар. Четвърти в категорията беше Евгени Циханцов от Беларус, който вдигна 402 кг.

В свръхтежката категория, титлата отиде за трети пореден път при легендата Лаша Талахадзе от Грузия, който постигна 470 кг. Вараздат Лалаян от Армения завърши втори с 467 кг, а девети беше Март Сеим от Естония с двубой от 400 кг.