Карлос Сайнс и Ферари си стиснаха ръцете, пилотът остава при Черните кончета

Спорт
12:56 - 21 Април 2022
1976
Карлос Сайнс и Ферари си стиснаха ръцете, пилотът остава при Черните кончета

Ферари официално обяви новото споразумение с Карлос Сайнс, което е за срок от две години. Договорът на родения в Мадрид пилот със Скудерията приключваше през 2022 година. Сега той сложи подписа си под нов контакт до 2024 година.

„Много съм щастлив, че поднових договора си със Скудерия Ферари. Винаги съм казвал, че няма по-добър отбор във Формула 1 от този, в който се състезавам в момента. След повече от година с тях мога да потвърдя. За мен това, че обличам този състезателен костюм и представям този отбор е уникално и несравнимо. Първият ми сезон в Маранело беше солиден и конструктивен, като цяло групата напредваше заедно. Резултатът от цялата тази работа беше ясен досега този сезон“, коментира Сайнс.

„Чувствам се подсилен от доверието в мен и сега нямам търпение да се кача в болида, да дам всичко от себе си за Ферари и да дам на феновете много, за да се радват. F1-75 се оказва фаворит, което може да ми позволи да преследвам целите си по пистата, като се започне с първата ми победа във Формула 1“, добави испанският пилот.