Каролев в "Пирогов", животът му виси на косъм

Актуални новини
12:09 - 10 Май 2021
30465
Каролев в "Пирогов", животът му виси на косъм

Тежко пострадалият икономист Владимир Каролев ще бъде транспортирав в "Пирогов", обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който заедно с директора на столичната болница Асен Балтов отиде в болницата в Разлог, за да се запознаят със състоянието на пострадалия.

"Каролев е в много тежко състояние, със сериозна опасност за живота. Колегите в Разлог са направили необходимото за първоначална помощ. В момента пациентът е в медикаментозна кома", обяви Балтов пред журналисти.

По думите на министър Ангелов, икономистът е с три тежки травми- черепно-мозъчна травма, гръдна травма и травма на глезена.

Ангелов е информирал премиера Бойко Борисов за състоянието на Владимир Каролев. "Откакто съм министър, го информирам за всеки случай и вземаме решение за транспортирането им в София. Премиерът разпореди да направим смесен екип и да бъде транспортиран. От правителствена болница ще му бъде осигурена линейка и Владимир Каролев ще бъде транспортиран в "Пирогов". Проф. Балтов организира цялата логистика, ще бъде направено каквото трябва", каза Ангелов.

Припомняме, че Каролев бе открит късно снощи в района на Жабешкото езеро в Пирин, след като миналия следобед негови познати продадоха сигнал до Планинската спасителна служба, че е изчезнал, след като същата сутрин бе на връх Тодорка.

Каролев се е спуснал по един от Тодорините улеи, където вероятно се е подхлъзнал и е паднал по стръмен склон.