Каролина докосва финала на Изток

Ураганите отвяха с 6:1 Ню Джърси и водят убедително в серията

Спорт
11:20 - 10 Май 2023
2317
Каролина докосва финала на Изток

Каролина спечели с 6:1 срещу домакина Ню Джърси и поведе с 3-1 победи в серията от втория кръг на плейофите на Изток в Националната хокейна лига. Така тимът се нуждае от още един успех, за да си осигури класиране за финала на конференцията, до който за последно достигна през 2019 година.

Мартин Нечас се разписа два пъти, а гостите реализираха пет безответни гола във втория период, което се оказа решаващо. Джордън Мартинуук се отличи с попадение и две асистенции, Брент Бърнс и Брет Песк добавиха по гол и асистенция, Йеспер Фаст също вкара, а Фредерик Андерсен направи 21 спасявания.

Джак Хюз даде аванс на Ню Джърси след 1:55 минута игра, но домакините допуснаха обрат.

Макс Доми блесна с две попадения и асистенция, а Далас надделя над домакина Сиатъл с 6:3, за да изравни серията от елиминациите за Купа "Стенли" във втория кръг на Западната конференция на 2-2 победи.

Джейми Бен, Томас Хартли и Роопе Хинтц завършиха с по гол и асистенция, а Джо Павелски също вкара за успеха на тексасците, които взеха аванс от 4:0 в средата на мача, с което до голяма степен предрешиха крайния изход.

Джейдън Шоурц се разписа два пъти за Сиатъл, а Адам Ларсон добави едно попадение за домакините.