Каролина на финал след продължение

Далас е на крачка от финалната битка на Запад, след като отвя Сиатъл

Спорт
11:33 - 12 Май 2023
1748
Каролина на финал след продължение

С гол в продължението на Йеспер Фаст Каролина спечели с 3:2 петия мач срещу Ню Джърси Девилс и се класира за финала в Източната конференция след успех в серията с 4-1 победи. Развръзката в мача дойде 7:09 след началото на допълнителното време, когато Каролина беше с числено превъзходство на леда.

Шведският нападател Фаст отклони в мрежата удар на Йеспери Котканиеми и изненада вратаря на гостите от Нюарк Акира Шмид, който иначе спаси 36 изстрела към вратата си.

Каролина се класира за заключителния мач в Конференцията за първи път от 2019 година насам. Отборът днес на два пъти изоставаше в резултата, но стигна до 2:2 38 секунди преди края на втората третина, отново възползвайки се от числено превъзходство. Йонас Зийгенталер от гостите изчисти шайбата от зоната си, но тя беше пресечена от Брент Бърнс, който я вкара във вратата за 2:2.

Доусън Мърсър откри резултата за "дяволите" в 15:06 минута на първата част, Джейкъл Слейвин изравни в 50-ата секунда на втората. Тимо Майер отново даде преднина на Ню Джърси в средата на втория период, за да се стигне до изравняването. Датският вратар на победителите Фредерик Андерсен спаси 27 изстрела към мрежата си и помогна за успеха.

Каролина ще играе на финала с победителя от срещата между Флорида и Торонто, които ще продължат битката при 3-1 победи в серията за Пантърс.

Рууп Хинц вкара два гола и асистира за още един, а Джо Павелски вкара своя седми гол в серията от втория кръг. Далас отнесе Сиатъл с 5:2 и се нуждае от една победа в оставащите срещи, за да стигне до финала в Западната Конференция на НХЛ.

Павелски също така подаде и за второто попадение на Хинц в срещата 8:37 минути преди края на срещата. С този гол домакините от щата Тексас поведоха с две попадения аванс, а голът се разглеждаше около 30 секунди с видеоповторение, тъй като шайбата рикошира много силно при изстрела и излезе от мрежата. Радек Факса оформи крайното 5:2 на празна врата 3:17 минути преди сирената. Мач номер 6 е в събота в Сиатъл.