Каролине Возняцки се завръща след три години

Спорт
10:12 - 30 Юни 2023
2149
Каролине Возняцки се завръща след три години

Три години след като се оттегли от тениса, бившата №1 в света Каролине Возняцки обяви завръщането си в спорта в интеревю за списание „Vogue“.

32-годишната датска тенисистка разкрива, че е започнала да тренира отново след раждането на второто си дете през октомври и е осъзнала колко много й липсва спортът.

„Трудно е да се каже защо или какво се случи, но когато баща ми Пьотр ме видя да тренирам този ден и каза: „Изглежда, че се забавляваш“, разбрах нещата много по-ясно.

Последните три години извън тениса бяха посветени на семейството ми и сега с две прекрасни деца искам да постигна други цели“, казва Возняцки.

Тя разкри, че планира да се върне на турнира в Монреал през август като подготовка за US Open, където е двукратна финалистка.

Возняцки прекара 71 седмици начело в класацията на WTA и спечели 30 титли в кариерата си, включително Australian Open 2018 и WTA Finals 2017. Тя се оттегли от тениса през 2020 г. след представянето си на Australian Open.

Тя се присъединява към дълъг списък от тенис майки след Виктория Азаренка, Елина Свитолина и Тейлър Таунсенд, докато се очакват завръщанията на бившите номер 1 в света Анжелик Кербер и Наоми Осака.