Кървава атака в Англия: Две убити деца и общо 11 ранени

Новини
08:19 - 30 Юли 2024
1523
Кървава атака в Англия: Две убити деца и общо 11 ранени

Две деца са убити и още девет са ранени по време на свирепо нападение с нож в английския град Саутпорт.

Те са били атакувани от 17-годишен младеж, докато участват във ваканционен семинар за танци и йога на тема „Тейлър Суифт”. Шест от децата са в критично състояние, тежко ранени са и двама възрастни.

Властите отхвърлят версията за терористичен акт, но все още не се съобщават други мотиви. За момента не се коментират подбудите на извършителя. Той е бил арестуван бързо. Пристигнал е с такси от съседен град, в който живее, като е напуснал превозното средство без да заплати дължимата сума.

В първата седмица от лятната ваканция на учениците непълнолетният нападател нахлува в залата за танци и наранява децата подред. Те са били на възраст между 6 и 11 години. Някои от родителите, дошли за децата си, станали свидетели на деянието, тъй като всичко се е случило в послените минути на семинара. 

Предполага се, че вратата е била отворена, заради горещото време. Някои от ранените деца са успяли да се измъкнат на улицата. Един от ранените възрастни е бизнесмен, чийто офис е в близост до мястото на семинара. 

Членове на кралското семейство и политически лица изразиха съболезнованията си. Всички са шокирани от случилото се в иначе спокойното градче Саутпорт. 

Според полицията няма други замесени, предстоят да бъдат разкрити още детайли за състоянието на ранените и самоличността на извършителя.