Кървава драма в Пловдив: Мъж застреля брат си и се самоуби пред очите на майка им

Новини
19:16 - 02 Декември 2020
6172
Кървава драма в Пловдив: Мъж застреля брат си и се самоуби пред очите на майка им

61-годишен мъж е застрелял брат си в семейното жилище в центъра на Пловдив днес следобед. Трагедията се е разиграла пред очите на болната им майка, която е с напреднала форма на деменция.

Братята от години спорили за наследствения имот, като единият настоявал да го продадат и да разделят парите. Другият обаче не желаел.

Днес следобед по-големият брат отново отишъл в дома на майка си да се разберат за имота. Спорът прераснал в жесток скандал. Тогава той извадил ловно оръжие и застрелял по-малкия си брат. След това сложил край на живота си, потвърди директорът на полицията Йордан Рогачев.

На място има много полиция. В момента криминалисти извършват оглед на местопрестъпланието.

Огледът продължава и в момента

Малко по-късно стана ясно, че името на мъжа, застрелял брат си, е Илия Йорданов. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев" в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22-годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота.

Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го, че е манимулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил категорично против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си.

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед. Труповете на убица и жертвата все още са на местопрестъплението.