Късен гол класира Испания на финал

Спорт
15:17 - 15 Август 2023
2550
Късен гол класира Испания на финал

Късен гол на Олга Кармона в 89-ата минута донесе успеха на Испания с 2:1 над Швеция на полуфинала и осигури първи финал за световната титла по футбол за иберийките.

Попадението оформи поредна футболна драма с най-високи степени, след като само две минути по-рано шведките изравниха чрез Ребека Бломквист. Но при следващата атака топката попадна в Кармона, която стреля и тя от вътрешната част на горната греда се спря в мрежата.

Мачът беше доста скучен, без кой знае какви възможности за гол в първите си 80 минути. И забележително оживя колкото повече наближаваха продълженията. Салма Паралуело изведеИспания напред с първо попадение, но Ребека Блумквист бързо отговори, минути след като беше се появила от пейката и резултатът стана 1:1. Но макар и това да се случи в 88-ата минута, явно имаше още време да се определи победител в редовното време.

И така попадението на 23-годишното ляво крило на Реал (Мадрид) им гарантира участие на финала в неделя, където ще срещнат домакините от Австралия или Англия, които ще спорят във втория полуфинал.

Напрегнатите първи 45 минути не изненадаха публиката в Окланд, тъй като Испания имаше много сериозно владеене на топката, а Швеция чакаше своите моменти. За шведките единственият реален шанс до полувремето се падна на звездата им Фридолина Ролфо , но нейното воле бе удобно спасено.

Мачът не се отвори особено след почивката, без да има каквито и да е намеци за късната драма, която разсече възела. Шведките сякаш се настройваха за продълженията след изравняването в 88-ата минута, но бързо изпълнение на ъглов удар ги хвана неподготвени и Кармона донесе победата на Испания.