Късна драма на Лудогорец - Локо и нов лидер в ефбет Лига

Победният гол за шампионите бе дело на Игор Тиаго в 81-ата минута на мача

У нас
21:03 - 21 Април 2023
4129
Късна драма на Лудогорец - Локо и нов лидер в ефбет Лига

Отборът на Лудогорец победи Локомотив (София) с 1:0 като домакин в Разград в двубой от 27-ия кръг на футболната Първа лига на България и излезе начело във временното класиране с 65 точки. Разградчани постигнаха пети пореден успех в първенството и вече водят пред ЦСКА-София, който има 64 точки и мач по-малко.

Локомотив София остава осми в подреждането с 37 точки.

Победният гол за шампионите бе дело на Игор Тиаго в 81-ата минута на мача, а гостите играха с човек по-малко през цялото второ полувреме заради червения картон на Селсо Рапосо в 43-ата минута. Домакините създадоха повече възможности за попадение, но реализираха само едно в двубоя.

Още във втората минута вратарят на Локомотив София Бабукар Гайе отрази удар на Бернард Текпетей. Гайе трябваше да се намесва и при изстрел на Якуб Пьотровски шест минути по-късно, а в 18-ата Кирил Десподов също бе близо до това да отбележи за Лудогорец. Десподов стреля към вратата на гостите, топката се отклони от крака на Гайе, който я догони и успя да изчисти близо до голлинията.

В 21-ата минута Спас Делев вкара топката в мрежата на Локомотив София, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР, голът не бе зачетен заради засада на нападателя. Аслак фон Витри също пробва удар към вратата на гостите в 36-ата минута и пак стражът на Локомотив реагира навреме.

Гостите останаха с човек по-малко в 43-ата минута на мача заради втория жълт и съответно червен картон на Селсо Рапосо.

След почивката футболистите на Лудогорец продължиха да бъдат по-активни в нападение. Бернард Текпетей отново не успя да преодолее Бабукар Гайе в 49-ата минута след удар от дистанция, а в рамките на три минути между 56-ата и 58-ата вратарят на Локомотив София трябваше да внимава след изстрели на Пьотровски и Спас Делев с глава.

Столичани имаха добра възможност за попадение в 63-ата минута, когато Карлос Франса преодоля Делев и Франко Русо и стреля, но стражът на Лудогорец Серджио Падт спаси вратата си. Скоро след това, в 66-ата минута, Игор Тиаго удари греда за разградчани и резултатът остана 0:0. Три минути по-късно след подаване от Десподов, Якуб Пьотровски получи топката и стреля, но неточно.

Лудогорец поведе в 81-ата минута след попадение на Игор Тиаго, който засече топката с глава след центриране от ъглов удар на Спас Делев и реализира за 1:0.

Пет минути по-късно съдията Георги Димитров отсъди дузпа за домакините за нарушение на Алан Диас срещу Матиас Тисера, но след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж той промени решението си и даде жълт картон на Тисера за симулация.

В следващия кръг от Първа лига тимът на Лудогорец ще гостува на ЦСКА-София в столицата на 30 април, неделя, а Локомотив София ще приеме Хебър ден по-рано.