Късна дузпа спаси Барса

Левандовски реализира победното попадение срещу Осасуна

Спорт
08:25 - 04 Септември 2023
2422
Късна дузпа спаси Барса

Барселона се измъчи при гостуването си на Осасуна, но все пак се наложи с 2:1 в среща от 4-тия кръг на Ла Лига. Както и срещу Виляреал седмица по-рано, Роберт Левандовски вкара победния гол. Този път той стори това от наказателен удар в 86-ата минута.

Шампионите бяха излезли напред в добавеното време на първата част чрез Жул Кунде, а Чими Авила беше изравнил в 76-ата. При нарушението за дузпата Алехандро Катена от Осасуна получи директен червен картон.

Това е трети пореден успех за състава на Чави Ернандес, с което първата пауза за първенство идва при разлика от 2 точки с лидера Реал Мадрид.

На стадиона в Памплона обаче Барса изобщо не впечатли и в дълги моменти не държеше инициативата. Голът на Левандовски от дузпа се оказа единственият удар на тима през второто полувреме. През първата част пък Марк-Андре тер Стеген спаси две сериозни опасности.

Мачът ще се запомни с дебюта на цели трима играчи на Барса. Привлечените в последния момент в петък Жоао Кансело и Жоао Феликс, както и дошлият по-рано Иниго Мартинес, който досега не беше картотекиран, влязоха като резерви. Португалският защитник записа около половин час на десния бек, португалският нападател зае позиция на лявото крило след 80-ата минута, а испанецът се появи в добавеното време.

16-годишният Ламин Ямал отново беше титуляр за "блаугранас", а на пейката пак беше оставен Феран Торес, който се отличи с голове в предходните два мача. Срещата тази вечер беше паметна за Гави, защото е неговата под №100 за Барселона. Със своите 19 години и 29 дни испанският национал постави рекорд за най-млад футболист, който достига този брой двубои за отбора.