Късна магия на Лацио

Спорт
11:07 - 05 Октомври 2023
1976
Късна магия на Лацио

Лацио победи Селтик с 2:1 като гост в мач от група E на Шампионската лига след нов късен гол, дошъл в добавеното време на срещата.

Отборът на Маурисио Сари вече има 4 точки, колкото има в актива си и Атлетико Мадрид, докато Селтик е на последната позиция с две загуби и нито един спечелен пункт.

"Келтите" откриха резултата в 12-ата минута. Мат О'Райли намери в наказателното поле Кього Фурухаши, който с хубав удар прониза вратата на Иван Проведел.

Лацио изравни 17 минути по-късно. Римските "орли" изпълниха корнер. Алесио Романьоли отклони топката и тя попадна на главата на Матиас Весино, който възстанови равенството.

В 81-ата минута домакините си помислиха, че отново са повели в резултата, след като Луис Палма прати топката в мрежата. Попадението в крайна сметка бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

Така се стигна до петата минута на добавеното време, когато Матео Гендузи намери в наказателното поле Педро, който с удар с глава в десния ъгъл донесе трите точки на Лацио. В предишния кръг, вратарят на римските "орли", Проведел, отбеляза дълбоко в добавеното време на Атлетико Мадрид.