Късни голове белязаха защитата на трофея от Реал Мадрид

Кралския клуб спечели домакинството си на Щутгарт

Спорт
11:05 - 18 Септември 2024
445
Късни голове белязаха защитата на трофея от Реал Мадрид

Реал Мадрид спечели с 3:1 домакинството си на Щутгарт на „Сантиаго Бернабеу“ в първия кръг на Шампионска лига. Килиан Мбапе и Ендрик вкараха дебютните си попадения за „кралете“ в турнира.

Испанският гранд изпитваше много големи проблеми, особено през първото полувреме, но устоя на натиска на „швабите“.

Щутгарт можеше да поведе в резултата още във 2-ата минута. Джейми Левелинг получи много добър пас и стреля от малък ъгъл, но Тибо Куртоа се намеси и спаси.

Реал Мадрид отговори в 7-ата минута, когато Килиан Мбапе подаде към Орелиен Чуамени, който стреля от границата на наказателното поле на Щутгарт, но неточно в аут.

Щутгарт направи много голям пропуск в 8-ата минута. Дениз Ундав изведе Енцо Мийо сам срещу Тибо Куртоа, но завършващият му удар бе разочароващ, пращайки топката встрани от вратата на белгиеца.

Три минути по-късно Джейми Левелинг отправи много опасен удар, но Тибо Куртоа се намеси и спаси.

Килиан Мбапе направи добър пробив в 13-ата минута, който бе завършен с удар, но в ръцете на Александър Нюбел.

Енцо Мийо отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Реал Мадрид в 14-ата минута, но Тибо Куртоа се намеси и изби в корнер.

Щутгарт направи нов много голям пропуск в 16-ата минута. Крис Фюрих подаде към Денис Ундав, той продължи топката за Анджело Щилер, който бе сам срещу Тибо Куртоа и стреля, но вратарят на Реал Мадрид успя да се намеси и да избие топката в корнер.

В 24-ата минута Винисиус подаде към Килиан Мбапе, който преодоля един футболист на Щутгарт, навлезе в наказателното поле и отправи много опасен удар, но Александър Нюбел спаси.

Щутгарт бе много близо до това да поведе в резултата в 28-ата минута. Германският отбор организира бърза контраатака, при която Дениз Ундав напредна и стреля, получи се рикошет в крака на Даниел Карвахал, а след това топката кацна на напречната греда на вратата на Тибо Куртоа.

Пет минути по-късно съдията Юмют Халил Мелер се нагърби да свири дузпа за Реал Мадрид, след като прецени, че Максимилиан Мителщед е извършил нарушение срещу Антонио Рюдигер в наказателното поле на Щутгарт. Рюдигер откровено симулира, а съдията се подведе. ВАР го привика да преразгледа ситуацията и след тази намеса Мелер поправи решението си и отмени дузпата, която първоначално бе отсъдил.

Пред Джейми Левелинг се откри нова възможност в 39-ата минута, но Тибо Куртоа успя да отрази удара му.

В 44-ата минута Дениз Ундав получи извеждащ пас зад гърба на отбраната на Реал Мадрид, след което Даниел Карвахал извърши нарушение срещу него в наказателното поле на "кралете". Съдията Мелер посочи бялата точка, но страничният съдия маркира засада при подаването към Ундав и това бе правилното решение.

Реал Мадрид поведе в резултата в самото начало на второто полувреме. Орелиен Чуамени пусна много добър пас към Родриго, който бе изпуснат от Максимилиан Мителщед. Бразилецът нахлу в наказателното поле на Щутгарт и пусна към Килиан Мбапе, който не пропусна да вкара в опразнената врата. По този начин Мбапе вкара и при дебюта си за Реал Мадрид в Шампионска лига.

В 48-ата минута Джуд Белингам пусна извеждащ пас към Килиан Мбапе зад гърба на отбраната на Щутгарт. Французинът напредна и навлезе в наказателното поле на германския отбор, след което стреля, но Александър Нюбел се намеси и спаси.

В 59-ата минута Даниел Карвахал подаде към Винисиус Жуниор, който стреля от границата на наказателното поле на Щутгарт, а топката се спря в напречната греда на вратата на Нюбел.

Минута по-късно Джейми Левелинг отправи хубав удар, но Тибо Куртоа бе на мястото си и спаси.

Щутгарт организира опасна атака в 67-ата минута. Атакан Каразор проби в наказателното поле на Реал и стигна до аутлинията и върна топката назад към точката на дузпата, където обаче нямаше негов съотборник. Все пак Джейми Левелинг успя да стреля, но Карвахал успя да блокира удара му и топката излезе в корнер.

Щутгарт успя да изравни резултата в 68-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Реал топката стигна до Левелинг, който я подаде към Дениз Ундав, който с глава я прати във вратата на Тибо Куртоа. При паса към Ундав, Орелиен Чуамени увисна и не успя да покрие нападателя на Щутгарт.

Реал Мадрид отново поведе в резултата в 83-ата минута. Лука Модрич центрира от корнер в наказателното поле на Щутгарт, където Антонио Рюдигер бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Александър Нюбел.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Ендрик пусна извеждащ пас към Винисиус, който излезе сам срещу Александър Нюбел, но вратарят успя да спаси удара му.

Реал Мадрид вкара трети гол в петата минута на добавеното време на срещата. "Кралете" организираха бърза контраатака, при която Ендрик пое топката в своята половина. Бразилецът напредна, а след това отправи удар, който хвана неподготвен Нюбел и топката се озова във вратата му.

На 2 октомври Реал Мадрид гостува на Лил, а Щутгарт е домакин на 1 октомври на Спарта Прага.