Късни голове на "Местая" оставиха Реал Мадрид на върха в Испания

Кралския клуб обърна Валенсия с два гола в края

Спорт
11:55 - 20 Септември 2021
1447
Късни голове на "Местая" оставиха Реал Мадрид на върха в Испания

Реал Мадрид победи Валенсия с 2:1 в мач от петия кръг на Примера дивисион. Прилепите поведоха в резултата в средата на второто полувреме с гол на Уго Дуро. Кралете стигнаха до трите точки след попадения на Винисиус и Карим Бензема в заключителните минути на среащата.

В началото на срещата двата тима създадоха по няколко добри положения, но до гол така и не се стигна. В 29-ата минута на срещата футболистите на Валенсия имаха претенции за дузпа след нарушение на Карим Бензема срещу Даниел Вас. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главния съдия прецени, че няма достатъчно предпоставки да посочи бялата точка.

В 43-ата минута Габриел Паулиста можеше да изведе Валенсия напред в резултата, но ударът му от фаул бе спасен от Тибо Куртоа.

Валенсия продължи да натиска Реал и в началото на втората част Гонсало Гуедеш стреля опасно, но топката мина на сантиметри покрай горната греда. В крайна сметка "прилепите" поведоха в 66-ата минута. Уго Дуро се възползва от разбъркване в пеналта и с много силен удар прати топката в мрежата на Куртоа.

Реал търгна да търси изравнителен гол и стигна до него в 86-ата минута. Карим Бензема изведе отлично Винисиус, който от близко разстояние не остави никакви шансове на Гиорги Мамардашвили. Само 120 секунди по-късно "белия балет" направи обрата пълен. Този път Винисиус асистира на Бензема и френският голмайстор не сгреши, като оформи крайното 2:1 за Реал.

След успеха си Реал заема първо място в класирането с 13 точки след пет изиграни кръга. Валенсия са трети с 10 точки.