Каспер Рууд продължава успешо със защитата на титлата си

Французинът Ришар Гаске също достигна до полуфиналите след успех над Камил Майхжак

Спорт
11:20 - 20 Май 2022
1801
Каспер Рууд продължава успешо със защитата на титлата си

Норвежецът Каспер Рууд се класира за полуфиналите и продължава защитата на титлата си на турнира по тенис на червени кортове в Женева (Швейцария) с награден фонд 634 хиляди евро.

Поставеният под номер 2 в схемата Рууд победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6:4, 7:6(4) за 1:44 часа и продължава борбата за втора титла за сезона.

"Беше трудно от първата до последната точка. Танаси е играч с опасни удари, той играе добре тази година. Забавно е да го видя отново, знаех, че се бори с контузии. Това беше първи път, в който играх срещу него, така че всичко беше ново. Успях да го пробия в края на първия сет и да изиграя няколко добри точки в тайбрека, за да спечеля мача", каза норвенецът.

211-сантиментровият американец Райли Опелка наниза 14 аса и елиминира нидерландеца Талон Грийкспор с 6:4, 3:6, 6:3 за 1:35 часа. В спор за място на финала той ще играе срещу Рууд.

"Очаквам да бъде трудно. Райли има страхотен сервиса и на тази надморската височина е трудно да го връщаш. Но ще направя всичко по силите си и ще видя как ще се справя. Винаги ми е приятно да играя срещу него. Той е на подобна възраст като мен и това ще бъде поредната битка", добави Каспер Рууд.

Французинът Ришар Гаске също достигна до полуфиналите след успех над Камил Майхжак (Полша) с 6:2, 6:4 за 89 минути. Той очаква на полуфиналa Жоао Соуза (Португалия), който победи Иля Ивашка (Беларус) със 7:5, 7:5 за 1:46 часа.