Катарска Лебедова песен за шестима големи

Това е последният шанс за Меси и Роналдо да стъпят на световния футболен връх

Спорт
21:59 - 18 Ноември 2022
3702
Катарска Лебедова песен за шестима големи

Световното първенство в Катар е все по-близо и феновете тръпнат в очакване на битките по терените в емирството. Турнирът ще премине без някои големи отбори като Италия, Колумбия, Швеция и Нигерия, както и без някои страхотни играчи като Ерлинг Холанд, Мохамед Салах и Давид Алаба.

На Мондиал 2022 определено няма да липсват топ футболисти, като някои от тях ще окачат бутонките след последния си мач.

Ще предложим на вашето внимание шестимата най-важни играчи, които се очаква да се сбогуват с националните си тимове след Катар.

Тиаго Силва (Бразилия)
В тима на Бразилия няма дефицит на бранители от световна класа. 37-годишният ас на Челси Тиаго Силва ще бъде основна единица в отбранителния вал на отбора в Катар. Ветеранът е почти непробиваем въпреки напредналата си футболна възраст.

Силва най-вероятно ще рита на последното си Световно и ще хвърли всички сили, за да помогне да тима си да стигне до златото. "Златистите" разполагат с много силен състав и са слагани сред основните претенденти за световната купа, която са печелили рекордните пет пъти досега.

Томас Мюлер (Германия)
Мюлер вече е бил ключова фигура за Германия на световни първенства и въпреки че е на 33 години, продължава да играе на най-високо ниво. Той е един на най-интелигентните и технически надарени футболисти на планетата.

Краля на асистенциите е отбелязал 10 гола за Германия на Мондиали и е подал за други шест. Тези показатели демонстрират по безспорен начин колко важен за Маншафта е нападателят на Байерн Мюнхен, който се очаква сега да играе като опорен халф.

Карим Бензема (Франция)
Бензема беше върнат в националния тим на Франция през 2021 година след шестгодишно изгнание. Той демонстрира невероятна форма в мачовете на "петлите" и Реал Мадрид в последно време и от него се очакват големи неща в Катар.

Стрелецът от Лион, който заслужено спечели и "Златната топка", вече е на 34 и световното в Катар почти сигурно ще е последно в кариерата му. Това определено ще му даде допълнителна мотивация и хъс да се представи възможно най-добре в турнира.

Лука Модрич (Хърватия)
Модрич беше определен за най-добър играч на предишното Световното първенство в Русия. Той заслужи ценния приз, след като изведе Хърватия до финала в турнира.

Полузащитникът от Задар навърши 37 през септември и едва ли ще участва на Мондиал 2026, което ще се поведе в САЩ, Канада и Мексико. Той обаче е в отлична кондиция през тази година и няма да е изненада, ако отново е сред най-добрите в Катар.

Кристиано Роналдо (Португалия)
Роналдо е притежател на рекорда за най-много голове на ниво национални отбори. Той може да се похвали и с европейска титла с Португалия от 2016 година, но досега не е стъпвал на световния връх.

Кристиано е един от най-великите футболисти за всички времена и е поставян редом до Пеле, Диего Марадона и Лионел Меси. Той със сигурност ще липсва на милиони фенове по целия свят, когато спре с футбола.

Този момент не изглежда толкова далеч, тъй като CR7 вече е на 37. Той най-вероятно ще ни радва за последно на световно първенство в Катар и без съмнение ще остави сърцето си на терена.

Лионел Меси (Аржентина)
Меси е може би най-добрият футболист в историята. Той е спечелил почти всичко във феноменалната си кариера, в това число рекордните седем "Златни топки" на "Франс Футбол" за №1 на планетата.

Лео грабна приза за най-добър играч на Копа Америка 2021, където изигра ключова роля за триумфа на Аржентина. Титлата бе специална за бившия капитан на Барселона, тъй като бе първа за него от голям форум с националния отбор.

Ла пулга навърши 35 през лятото, което означава, че в Катар вероятно ще има последен шанс да стане световен шампион с "гаучосите" и да завоюва единствения важен трофей, който липсва в колекцията му.