Катарските кандидат-купувачи на Юнайтед пристигнаха на "Олд Трафорд"

Утре е ред на английския милиардер сър Джим Ратклиф

Спорт
17:59 - 16 Март 2023
2294
Катарските кандидат-купувачи на Юнайтед пристигнаха на "Олд Трафорд"

Делегацията на смятаните за фаворит за закупуването на Манчестър Юнайтед от Катар пристигна на “Олд Трафорд” тази сутрин, съобщават английските медии.

Тя е включвала Шахад Шабаз, който е президент на фондацията на шейх Джасим Бин Хамад Ал Тани, Фади Бакхос, основен съветник на шейха, както и Сам Пауърс и Ясин Шах от “Банк ъф Америка”. Самият милиардер не е бил част от делегацията, а само негови представители, както се очакваше предварително.

Катарците са пристигнали сутринта на “Олд Трафорд”, където са получили тур на стадиона и презентации от някои от шефовете на тима, след което са посетили и клубната база “Карингтън”. Английските медии информират, че разговорите между двете страни са преминали в много положителен и конструктивен тон, а двте страни са положително настроени след днешните разговори.

Утре е ред на английския милиардер сър Джим Ратклиф, който се очаква да пристигне лично заедно със своите партньори в химическия гигант “Инеос” - Анди Къри и Джон Рийс, както и шефът на спортния отдел на компанията сър Дейв Брайлсфорд. Заявката на британеца е да изгради модерен футболен клуб, в чиято основа да са феновете.

Разговори с други потенциални инвеститори също ще бъдат проведени в следващите дни, след което от американската инвестиционна банка “Рейн” ще поканят поотелнциалните купувачи да отправят втора оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед.