Катастрофа затвори пътя София-Варна

Новини
18:44 - 21 Февруари 2024
2078
Катастрофа затвори пътя София-Варна

Заради пътен инцидент временно е затворен за движение участък от пътя София-Варна в община Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. От полицията информират пътуващите по главния път София-Варна, че катастрофата е в местността „Боаза“ в близост до разклона за село Пролаз в посока Омуртаг.

Движението в този участък е временно преустановено. За пътуващите оттам се предлага следния обходен маршрут: с. Лиляк – с. Александрово – с. Братово – с. Божурка – с. Презвитер Козма, и последващо включване в първокласния път. Движението се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ и на Районното управление - Търговище. 

От полицията съветват водачите да управляват с повишено внимание и съобразена с пътните и метеорологични условия скорост.

Сигналът за инцидента е получен в оперативната дежурна част на ОДМВР-Търговище днес в 15:34 ч. По предварителна информация в произшествието са  участвали два леки и един товарен автомобил. По първоначални данни няма сериозно пострадали хора, има нанесени материални щети по автомобилите.

Жена, пътувала в един от автомобилите, е била откарана за преглед в МБАЛ-Търговище, след което е освободена за домашно лечение. Извършва се оглед на местопроизшествието от дежурна оперативно-следствена група.