Катастрофиралият с рейс шофьор не е пил, нито се е дрогирал

При удара, в автобуса падна 88-годишен пътник, счупи става

Новини
19:35 - 09 Октомври 2024
11120
Катастрофиралият с рейс шофьор не е пил, нито се е дрогирал

Кръвната проба на шофьора, катастрофирал с автобус на градския транспорт в Бургас, е отрицателна. Мъжът е освободен, а превозното средство - върнато на общинския превозвач.

От информацията на органите на реда стана ясно по-рано, че няма други участници в катастрофата, съобщи bTV.

Инцидентът е станал на ул. „Мария Луиза“ в морския град с около 17:30 ч.

При удара на пода в автобуса пада 88-годишен пътник. Възрастният мъж е със счупена лява тазобедрена става и е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас.

39-годишният шофьор беше тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба излиза положителна за употреба на амфетамин. Кръвният тест обаче е отрицателен.

Водачът беше задържан за 24 часа, а автобусът - иззет. По случая беше образувано бързо производство.

С позиция по-рано излезе управителят на фирмата превозвач „БургасБус“ Петко Драгнев.

счупена лява тазобедрена става и е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас.

„До излизането на резултатите от кръвния тест, който се извършва във ВМА-София, по никакъв начин не може да се твърди, че шофьорът на автобуса е употребил каквито и да е упойващи субстанции“, се казваше в нея.

От фирмата определят като некоректно и подвеждащо предварителното оклеветяване на водача.

„През последните месеци случаите на фалшиво положителни проби за употреба на такива вещества, сред които и на служители на МВР, са много и те категорично се опровергаха след кръвните проби. В много от случаите се касае за прием на лекарства след заболяване, болкоуспокояващи медикаменти или енергийни напитки“, напомниха от компанията.

Извършеният спешен химичен анализ на кръвта и урината на бургазлията не доказва първичната положителна проба на наркодрегера. Иззетият по образуваното бързо производство автобус е върнат на фирмата собственик"БургасБус", а предприетите спрямо 39-годишния водач полицейски действия са преустановени.

Снимката е илюстративна