Категорични Швьонтек и Пегула в Мелбърн

Спорт
11:03 - 20 Януари 2023
1653
Категорични Швьонтек и Пегула в Мелбърн

Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия. Швьонтек победи испанската квалификантка Кристина Букса в третия кръг с 6:0, 6:1 само за 55 минути игра на „Маргарет Корт Арина“.

21-годишната полякиня, която се стреми към първа титла в турнира от Големия шлем в Мелбърн след тези от Откритите първенства на Франция и на САЩ, взе първите 11 гейма в мача и подари 12-ия на заемащата 100-ото място в ранглистата Букса.

Следващата противничка на Швьонтек ще бъде 22-ата в схемата Елена Рибакина от Казахстан. Тя отстрани 13-ата поставена и финалистка в Мелбърн през 2022-а Даниел Колинс (САЩ) с 6:2, 5:7, 6:2 в мач продължил два часа и шест минути.

Други две американки - Коко Гоф и Джесика Пегула, се класираха за четвъртия кръг след убедителни победи. Седмата в схемата Гоф надделя над сънародничката си Бернарда Пера с 6:3, 6:2 за час и 35 минути. 

„Получи се тежък двубой. Бернарда удря топката наистина силно, а аз се опитвах да отговоря на това. Щастлива съм, че стигам до втората седмица на турнира“, коментира Коко Гоф, за която предстои сблъсък с Елена Остапенко. Латвийката елиминира представителката на Украйна Катерина Байндъл с 6:3, 6:0.

Третата поставена Джесика Пегула се нуждаеше от час и шест минути, за да отстрани Марта Костюк (Украйна) с 6:0, 6:2 и също да стигне до осминафиналите. Тя ще играе срещу чехкинята Барбора Крейчикова в спор за класиране на четвъртфиналите.