Категорично: Киев отрече да има нещо общо с атаката в Москва

Междувременно, след 20 часа мълчание, руският президент Владимир Путин зави, че са заловени всички извършители

Новини
17:50 - 23 Март 2024
2877
Категорично: Киев отрече да има нещо общо с атаката в Москва

"Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността", заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че "всички четирима терористи" зад атаката в концертната зала "Крокус сити хол" са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

"Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", каза Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната.

"Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Нашата страна защитава своя суверенитет от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени", допълни Юсов.

Думите му повтарят позицията на Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, който снощи и днес отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа "Екс", че "всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни".