Като яйце ли е Луната?

Странни снимки бунят интернет

Мистика
22:18 - 01 Декември 2022
4172
Като яйце ли е Луната?

В световната мрежа усилено се обсъждат необичайни изображения на Луната, направени от космическия кораб „Орион“, летящ около естествения спътник на Земята като част от програмата Artemis-1. Снимките показват Луна с яйцевидна форма.

Фотосите са направени на 21 ноември 2022 г. от космическия кораб „Орион“ час преди прелитането му покрай Луната. Космическият кораб тогава се намира на разстояние по-малко от 7242 км от Луната и се движи със скорост 1218 км/ч.

За сравнение в интернет се дават снимки на Луната, направени през 2010 г. от Мадисън (САЩ) с помощта на телескопа Celestron 9.25 Schmidt-Cassegrain, камера Canon EOS Rebel T1i, от борда на космическия кораб Artemis 1 на разстояние по-малко от 7242 км от Луната.

Изглежда сякаш новите снимки са умишлено са направени твърде ярки. В тази връзка много потребители на мрежата предполагат, че нещо се крие нещо от обществеността.

По време на прелитането край Луната във видеото естественият спътник на Земята има яйцевидна форма, а не кръгла, както се вижда от Земята. Ако самата снимка беше разтеглена изкуствено, тогава космическият кораб също трябваше да се разтегне, но това не се наблюдава. Което също е доста странно, смятат някои потребители.