Каварна под снежна обсада, не пускат коли да излизат

На изхода на града патрулират полицаи

Новини
10:49 - 28 Януари 2021
762
Каварна под снежна обсада, не пускат коли да излизат

Републиканският път 1-9 в района на община Каварна още не е почистен от АПИ и това е предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна. На изхода на града патрулират полицаи, които не допускат влизането на превозни средства.

Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и населените места.

Снегорин е разчистил пътя към Помпена станция с.Горун/ община Шабла/, откъдето с вода се снабдяват и селата от каварненската община –Камен бряг, Раковски, Хаджи Димитър и поручик Чунчево. Това уточни инж.Георги Балтаджиев – заместник кмет на общината. Затова в тези села до отстраняване на повредата няма да има вода.

Без електрозахранване за сега остават селата Септемврийци и Белгун – работи се по повредите.

Снегорин почиства пътя към Крупен, за да може да се стигне до селата Белгун и Септемврийци. Нуждаещите се от хемодиализа за превозени до МБАЛ-Добрич. Зам.кмета Балтаджиев уточни, че до сега не са постъпили сигнали за бедстващи хора и коли на територията на община Каварна.

Скоростта на вятъра на нос Калиакра е 8м./сек., а порива – 14 м./с. – каза дежурният Йордан Узунов. Вълнението на морето е четири бала, видимостта днес е голяма – до 40-50 км. Има акостирали кораби.

Температурата на въздуха е нула градуса. Най-много снегонавяване има до бившата кариера, и по пътя за местността Болата. В гр. Каварна улиците са достъпни за вървене, главните пътища са проходими за пешеходци и автомобили.