Кеца през погледа на приятелите: Васил Найденов е докоснат от Бог

Култура
10:00 - 04 Септември 2020
3849
Кеца през погледа на приятелите: Васил Найденов е докоснат от Бог

"Васил Найденов е голям естет. Обича да се обгражда с красота и да твори красота. Той е и много всеотдаен. Каквото прави го прави със сърце и с душа - независимо дали се занимава с музика или прави ремонт вкъщи." Това сподели пред Lupa.bg Нишан Джингозян, който от 25 години живее и работи в Лондон и е дългогодишен приятел на естрадната легенда. Lupa.bg потърси близки приятели на големия певец по случай неговия 70-ти рожден ден, които да разкажат своите впечатления за него като човек и като професионалист.

"Виждал съм Васил в най-различни ситуации - по време на концерт или в приятелска среда, щастлив, уморен, болен, в чужбина, в България. Бил съм свидетел на дълга сага от ремонти, които той е правил, но Васил никога не се предава", добави най-активният представител на българската общност в британската столица, който в момента работи в няколко лондонски кметства.

"Васил притежава дарба много бързо, дори от една единствена кратка среща да прочете хората, т.е. да разбере с какъв човек общува. Той е много земен човек. Има способността да общува с всякакви хора. Васил Найденов може да общува с президента на България, може да общува със строителен работник. Приятелите на Васил са много и от от всички прослойки в обществото", добави Нишан Джингозян.

"Васил има силно развито чувство за справедливост. Ако не се занимаваше с музика и ако животът му се беше развил по друг начин, аз бих си го представил да работи за някоя правозащитна организация", разкри дългогодишният приятел на певеца.

Васил Найденов е много земен човек и има способността да общува с всякакви хора, споделя Нишан Джингозян

"Освен чувство за справедливост Васил Найденов има и чувство за ред. Той е много отговорен човек. Обещае ли нещо и поеме ли ангажимент го изпълнява. Той има и изключително чувство за чистота. Мие си ръцете по десет пъти на ден. Обича да подрежда. Обича растения, цветя, типична Дева", описва изпълнителя на "Сбогом, моя любов" Нишан Джингозян.

"Преди няколко години Васил имаше участие в Лондон - бяха го поканили да изнесе самостоятелен концерт в един театър в южен Лондон. Не се бяхме виждали 7-8 години. След толкова дълго време и когато си в чужбина да видиш реакцията на публиката спрямо него беше много вълнуващо. А тя беше невероятна. Васил пя свои хитове. Той има способността да създава контакт с публиката. Дори да излезе на сцената без да пее само да общува с нея пак ще има успех. Васил Найденов има невероятна харизма. Той е докоснат от Бог", смята Нишан Джингозян.

Той пожела на юбиляря да е жив и здрав и още дълги години да работи и да се наслаждава на това което прави. "Казано честно всичко му е наред", заключи Джингозян.