Кеца с уникален спомен за Мутафова: Стоянка бе гамен в красивия смисъл

Актрисата набила шофьор при тяхно пътуване за спектакъл, за да накара КАТ да ги пусне

Култура
14:20 - 02 Февруари 2020
6264
Кеца с уникален спомен за Мутафова: Стоянка бе гамен в красивия смисъл

С уникална история, заредена с екшън и смях, звездата Васил Найденов си спомни за незабравимата Стоянка Мутафова. Днес Госпожа Стихийно бедствие трябваше да навърши 98 години.  

"Стоянка Мутафова през цялото време си учеше репликите и независимо на колко години беше, тя продължаваше да се учи. Това не всеки от младите актьори го притежава.", написа Кеца на профила си в социалите мрежи.

И разказа пълната със смях забавната история. 

"Закъснявахме. Стоянка седеше отзад в колата, до моя импресарио. Спря ни КАТ. Тя беше с навити ролки, с огромна капела, готвеше се за вечерта, за спектакъла. В един момент ни спряха, тя каза - “сега, сега съм аз”, излезе и в момета в който излезе … тя умееше да прави такъв уличен театър, който не всеки го може. Започна да бие шофьора, разхвърчаха се ролки, шапки. В един момент катаджиите започнаха да спасяват шофьора от Стоянка Мутафова.", на един дъх разказа топ певецът.  

"Пуснаха ни и в момента, в който тръгнахме, а тя каза на шофьора: “Карай, по-бързо напред, мойто момче.", довърши забавната случка Найденов. 

"Стояна си остана един гамен в съвсем красивия смисъл на думата и широкоскроен човек, и голяма актриса. Дай Боже да има последователи, тя може да бъде пример.", написа развълнуваният музикант.

Заедно със спомена за Мутафова, Кеца пусна и изпълнение на песента си "Клоунът".