Кедъра и Велева: Срам за журналистиката!

Двамата доайени в професията скочиха на кандидатурата на Антон Хекимян

Новини
13:59 - 25 Септември 2023
14638
Кедъра и Велева: Срам за журналистиката!

Една от най-дискутираните теми в последните дни и кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София. Той е човекът на ГЕРБ. Бившият шеф в Би Ти Ви вече има и свой заместник, но неговият скок в политиката разгневи доста журналисти.

Камен Алипиев - Кедъра и Валерия Велева заклеймиха решението на Хекимян, като публикуваха свои постове в социалната мрежа Фейсбук.

"Номинацията на г-н Хекимян за кмет на София изважда на показ дългогодишната практика на политическите партии в България за вътрешно превземане на медиите.

Доста от назначенията на ръководни позиции минават през централите на управляващите и това създава тежки зависимости, които никой регулатор не може да преодолее. Това е и една от главните причини за ниските места в класациите за свобода на медиите, на които традиционно се намираме.

Време е отново за широка дискусия относно ремонта на ЗРТ, както и за определянето на състава на СЕМ, и в частност начина на назначаване на управителните съвети на така наречените "обществени" медии, както и за поглед към обществените съвети, които по традиция застават на страната на генералните директори, криейки се зад витиеватите постулати за плурализъм и отразяване на всички гледни точки! Положението е критично и е време да се опитаме да го променим!", сподели Алипиев.

За разлика от него, Велева беше по-катка, но не по-малко нападателна:

"ГЕРБ загуби - предаде София. Хекимян загуби - предаде журналистиката.

БТВ загуби - продаде имиджа си.

Политиката загуби - спечели Задкулисието".