Келепир: БФС прибира 17 млн. от УЕФА

Централата получава сумата в евро по програма "Хеттрик" в периода 2024-2028

Спорт
11:50 - 20 Май 2022
718
Келепир: БФС прибира 17 млн. от УЕФА

БФС може да получи до 17 милиона евро по програма "Хеттрик" в периода 2024-2028 година, съобщи шеф от УЕФА.

Грузинецът Нодар Алкахаци, директор на стратегическото развитие на ФИФА, и Лука Никола от УЕФА – ръководител на Направление Национални федерации, са представителите на световните централи на Десетия конгрес на БФС.

Двамата поднесоха приветствия към Борислав Михайлов, съответно от името на Джани Инфантино – президент на ФИФА, и от страна на Александър Чеферин и Теодор Теодорисис – президент и генерален секретар на УЕФА.

Лука Никола заяви от трибуната на Конгреса, че УЕФА ще продължи да подкрепя БФС в изграждането на още инфраструктурни проекти. Той заяви, че след решение на Конгреса на УЕФА има съществено увеличение на финансирането на всяка асоциация по програмата „Хеттрик”.

В следващия четиригодишен период ще има завишаване на финансирането с 21 % повече в сравнение на периода 2020 – 2024. 

"Всяка национална асоциация може да очаква до 17 милиона евро в рамките на четирите години от 2024-а до 2028-а", каза Лука Никола и добави, че с тревога се наблюдават "непрекъснатите търкания във футболната общност, които често стигат до съд".

"Надявам се, че ще има процес на помирение в българския футбол. Защото тук има толкова потенциал и много момчета и момичета, които чакат шанса си да го реализират", заяви Лука Никола.