Кевин Спейси отрече новите обвинения за сексуален тормоз на мъже

Актьорът твърди, че негови колеги са се опитали да скроят план за напредък в кариерата си на негов гръб

Новини
13:21 - 04 Май 2024
4593
Кевин Спейси отрече новите обвинения за сексуален тормоз на мъже

Американският актьор Кевин Спейси отрече новите обвинения в сексуален тормоз на мъже преди премиерата на новия документален филм за него "Spacey Unmasked", който трябва да бъде показан следващата седмица. В интервю с бившия репортер на GB News Дан Уутън, Спейси отрече обвиненията за сексуален тормоз и нападение, като каза, че понякога „може да е действал неподходящо“, но не и незаконно, предава Труд.

„Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал“, каза звездата от "Къща от карти" Кевин Спейси, цитиран от BBC.

Той добави, че никога не е предлагал помощ в кариерата в замяна на сексуални услуги.

„Свързах се с някои мъже, които смятаха, че могат да напреднат в кариерата си, ако имат връзка с мен. Но всичко беше част от техния план, който винаги е предопределен да се провали, защото не съм замесен и не съм давал съгласието си да участвам в това“, каза актьорът.

Актьорите Руари Кенън и Дани Делило са сред тези, които отправят нови обвинения срещу Спейси в документалния филм. И двамата говориха в изявления пред медиите за неадекватното поведение на Спейси към тях.

На 26 юли миналата година съдебни заседатели в съд в Лондон признаха Спейси за невинен по обвинения в сексуален тормоз срещу четирима мъже. Той беше оправдан по девет обвинения, включително „сексуално посегателство, склоняване на лице към сексуална активност без съгласие и склоняване на лице към сексуална активност с проникване“.

По време на процеса Спейси отрече вината си, като каза, че "не е използвал силата си, за да вкара неназовани мъже в леглото". Той определи обвиненията като "нож в гърба".

Преди 2 години обаче съдия разпореди на актьора и на продуцентските му компании да платят на създателите на сериала "Къща от карти" близо 31 милиона щатски долара. Сумата е обезщетение за загубите, претърпени от продукцията след уволнението му през 2017 г., свързано с обвиненията в сексуални злоупотреби от страна на актьора.

Спейси отрече обвиненията чрез адвокатите и говорителя си. Арбитърът между актьора и продуцентите е установил, че Спейси е нарушил изискванията в договора си за професионално поведение, като е "влизал в определени отношения с няколко членове на снимачния екип във всеки от петте сезона, в които участва във водеща роля и като продуцент на "Къща от карти". В резултат на това MRC уволнява Спейси, спира работата по шестия сезон на сериала, пренаписва сценария, за да отстрани героя на Спейси и съкращава епизодите от 13 на 8, за да спази сроковете, което води до загуби от десетки милиони долари.