Кеворкян: Срамът не беше за Кобрата, а за нас, българите

Благодаря, че има хора като него, за да разбере Света, че ни има на картата, сподели журналистът

Спорт
15:23 - 14 Декември 2020
6900
Кеворкян: Срамът не беше за Кобрата, а за нас, българите

Бившият телевизионер и водещ на популярното предаване "Всяка неделя" - Кеворк Кеворкян, не пропусна да изрази мнението си за представянето на Кубрат Пулев на ринга срещу Антъни Джошуа.

"Само едно ще кажа. Срамът беше не за Кобрата, а за нас. Ние като народ. Ние като държава", сподели в профила си във Фейсбук Кеворкян.

"Осъзнах три неща:

1. Подкрепата от хората към Кубрат е само ако печели, ако загуби не заслужава уважение - нищо, че е единственият българин, който е стигнал до такова световно ниво в бокса. Но сега се изсипват злобни коментари от непостигнали нищо хора.

2. Подкрепата от държава към Кубрат я няма - нито една българска телевизия не го излъчи на живо, не следеше подготовката му, не коментираше и споделяше неговия живот. Той беше сам, изоставен.

3. Въпреки физическото превъзходство и размери на Джошуа, Кубрат успя да издържи цели 9 рунда в тежка категория с най-добрия боксьор в света. В СВЕТА!

Браво на Пулев! Благодаря, че има хора като него, за да разбере Света, че ни има на картата. Респект и уважение към спортната му кариера и представяне", написа още Кеворк Кеворкян.