Кичка Бодурова слага край на кариерата си

68-годишната естрадна легенда обяви, че прави прощално турне

Култура
13:48 - 10 Май 2024
5506
Кичка Бодурова слага край на кариерата си

Кичка Бодурова слага официален край на срещите си с публиката. Естрадната легенда е решила да прекрати 50-годишната си музикална кариера това лято, твърди в. "Ретро" в новия си брой. Бодурова ще направи бенефиса си пред българските си фенове през юли.

„Първата ми изява е на 3 юли в Летния театър във Варна. Следват Бургас, Пловдив, Русе и т. н.“, споделя певицата, която подчертава, че с това турне се оттегля от сцената, макар да е само на 68 години.

Концертните изяви на Кичка у нас са голяма рядкост и винаги минават при препълнени зали

Тя няма да следва примера на много от своите колеги, които пеят до дълбока старост. Бодурова съвсем не е загубила форма и твърди, че гласът й звучи все така кристално, но вече й било време за почивка. Чувствала, че е постигнала всичко в кариерата си, а и в последните години се сблъскала с много злоба и завист в музикалните среди в  България. Отношението към нея я огорчило дълбоко и затова взела решение да измести бенефиса си с две години и да не чака 70-годишния си юбилей, за да се сбогува със сцената и многолюдната си публика.

Това лято Бодурова се надявала турнето й да мине по мед и масло, защото миналата година завърши с кавги и здравословни проблеми за певицата тогава тя отказа в последния миг да излезе на сцена в Пловдив, защото не бе доволна от организацията на изявата. Вследствие на скандала с екипа получила диабетен шок. Допреди това 67-годишната певица никога не бе признавала, че има сериозни проблеми със здравето, но в такива моменти, в които се разстройвала и ядосвала, кръвната й захар се вдигала, лицето й ставало бяло, а гласът й изчезвал.