Кичо Добрев за побоя: Агресията дойде от момчетата

Разправяха как ще пребият тези 40-годишни чичаци, оправдава се футболният шеф

У нас
13:46 - 10 Април 2019
2793
Кичо Добрев за побоя: Агресията дойде от момчетата

Футболният шеф от „Септември” София Кристиян Добрев разказа своята версия за мелето на мача от аматьорската лига, след който бе обвинен в побой над младежи. Едното от пострадалите момчета е със счупен нос и опасност за окото. Добрев се оправда, че  агресията идвала изцяло от въпросните младежи Кристиян и Петър, като опитал да предотврати мелето, но е бил нападнат в гръб. Също така не знае кой е счупил носа на момчето.

„Обикновен мач между два отбора, в който… от репортажа, който излъчихте, не се вижда от какво тръгва цялата ситуация. Има удар в главата, нанесен по наш съотборник от това момче, което бе предния път в студиото – по-малкия от братята. Това е при спряла игра, той затова получава червен картон", обясни Добрев пред Нова телевизия.

Вижда се моята реакция – става някаква разправия между двамата противници, аз отивам и го издърпвам, за да предотвратя разправията и да продължи мача. Тръгваме да излизаме навън и оттам съм нападнат в гръб, понесох някакви удари.

И още веднъж казвам – съжалявам, че се стигна дотук. Неприятно е, че има инцидент със счупен нос. Кой е счупил носа на момчето не може да се види. След като мен ме нападат, аз се обръщам и виждам, че моят съотборник Пенчо Вутов го събарят на терена, при което аз тръгвам да го спасявам. Последва меле, размяна на удари и в бързината кой кого и как удря – не мога да кажа. Не съм компетентен, има си органи, които да преценят.

„Искам и друго да кажа – появяват се тези прословути братя по телевизията… имаше агресия от тяхна страна, заплахи как ще пребият тези 40-годишни чичаци. Дори не бих казал, че са деца – пострадалото момче е доста добре сложено, може би към 1,90 м, около стотина килограма, татуиран. Не са някакви безобидни деца, а ние видиш ли – хулигани и гамени.

Такива инциденти на подобни футболни лиги се случват многократно. Аз от моята професионална кариера като футболист мога да кажа, че съм много спокоен и трудно излизам от зоната си на комфорт. Агресията си беше от тях, ние си играехме. Има свидетели, съдиите също предполагам ще кажат при разпитите. Не е такава случката, както я предоставиха от техния отбор. В цялата ситуация най-дейни и агресивни бяха двамата братя”, оправдава се Кристиян Добрев за инцидента.

Тепърва участници и свидетели в мелето ще дават показания в Първо РПУ. Кристиян Добрев ще бъде защитаван пред властите от адвокат Радостин Василев, който е популярен във футболните среди, след като дълги години бе юрисконсулт в ЦСКА.

Снимка: Lap.bg