Кике Сетиен: Трудно е да си треньор на Меси

Спорт
15:20 - 02 Ноември 2020
1287
Кике Сетиен: Трудно е да си треньор на Меси

Бившият треньор на Барселона Кике Сетиен призна, че звездата Лионел Меси е бил труден за ръководене, докато испанецът бе начело.

Сетиен загуби поста си след края на сезон 2019/2020, през който Барса загуби титлата в Испания от Реал Мадрид и се сгромоляса в четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен, допускайки поражение с 2:8.

Все пак Сетиен не скри ласкателствата по адрес на аржентинеца.

„Смятам, че Меси е най-добрият за всички времена. Имало и други страхотни футболисти, но постоянството през всички тези години от това момче никой не е имал. Лео е труден за ръководене. Кой съм аз да го променя! Меси има друга страна освен чисто футболната, което го прави още по-труден. Това е присъщо за най-великите спортисти. Виждате в тях неща, които не очаквате. Меси е много сдържан и не говори много, но ви отваря очите за някои работи“, заяви Сетиен.

„След като вече напуснах, ми е ясно, че в определени моменти трябваше да взема различни решения, но има нещо над теб – това е клубът. Той е и над президента и отделния футболист. Клубът и феновете са най-отгоре. Тях трябва да уважаваш най-много и трябва да взимаш решения, които изцяло в техен интерес“, добави Сетиен, който обяви, че ще съди Барса за уволнението си.