Кингс припомни успехите на Везенков

Феновете ще останат изненадани от българина, убеден е треньор в Сакраменто

Спорт
11:47 - 21 Юли 2023
4115
Кингс припомни успехите на Везенков

Генералният мениджър на Сакраменто Кингс Монте Макнеър е на мнение, че новото попълнение на отбора Александър Везенков ще изненада феновете в НБА. Той говори пред The Athletic, след като "кралете" официално обявиха привличането на българската баскетболна звезда.

“Предвид това, че той имаше недовършена работа в Европа с Олимпиакос (б.р. – спечелването на титлата в Евролигата), ние много добре знаехме, че трябва да му направим много добро предложение. Хората обикновено не са запознати с играчите, идващи конкретно от Европа. В миналото обаче сме имали достатъчно случаи на класни състезатели като Никола Миротич, Богдан и Боян Бодганович и Неманя Биелица.

Ако искате, можем да се върнем назад във времето и с Пежа Стоякович и Хедо Тюркоглу. Когато те пристигнат тук, хората започват да се вълнуват от техните качества. Сигурен съм, че феновете ще останат изненадани от Везенков, защото все още не го познават и нямат представа от неговите умения.

Имаме няколко консултанти, които следяха неговите изяви. Нашите скаути, заедно с вицепрезидента Фил Джабур и асистент генералния мениджър Уес Уилкокс започнаха да се интересуват все повече от Везенков и казваха, че той е наистина добър. Това беше много дълъг процес – може би няколкогодишен, още преди да се стигне до това да си осигурим правата му. По онова време ние не знаехме дали той ще стигне до НБА”, каза МакНеър.