Кирчо Секса – жертвеното агне на президентската република

Ексклузивно
21:20 - 16 Август 2021
40561
Кирчо Секса – жертвеното агне на президентската република

Случвало ли ви се е нещо да е толкова прекрасно, че направо не ви се струва истина? Обикновено се оказва, че наистина не е. Ако сте 40-годишна кисела стара мома с болезнен мензис и псевдоинтелектуални напъни и най-после откриете достатъчно възпитан, начетен и културен мъж, на когото не му миришат дъхът и краката, той със сигурност ще се окаже хомосексуалист. Ако сте Левски от Подуяне и към отбора ви изненадващо и почти без пари пожелаят да се присъединят двама нигерийски национали, можете да сте убедени, че са на възрастта на дядо ви и са с повече операции на менискусите от Бойко Борисов.

В същия ред на мисли, ако в правителството на зелените чорапи се появи свръхинтелигентен, безупречно образован, шокиращо независим и очарователно безкомпромисен министър на икономиката, който на всичко отгоре е млад и привлекателен, може да сте убедени, че нещо не му е наред. Примерно е канадски гражданин.

Трябва да си отчаян наивник, за да си помислиш, че красавец като Кирчо Секса ще седи сред винарките, наобиколили Бойко Рашков и ще сложи дипломата си от Харвард редом до фелдшерското тескере на Стойчо Кацаров, който няма един прегледан пациент в живота си, ако всичко му беше наред. Очевидно този иначе твърде симпатичен и видимо кадърен младеж е част от активно мероприятие на ченгесарския мозъчен тръст на „Дондуков“, бомба със закъснител, заложена да погребе и последните остатъци на политически разум в бездруго критичната ситуация, където демократичните принципи са заменени с крясъците на Тошко, плача на Тома Биков и бръщолевиците на Таня.

Как така се случи, че информацията за двойното гражданство на министър Петков изтече от президентството удобно едновременно в ушите на ГЕРБ, ИТН и ДПС? Не е ли подготвян Кирил за жертвено агне, което да демонстрира отчаяните опити на мафията и статуквото да запазят изплъзващия им се кокал? Харесван от почти всички относително неутрални граждани и обожаван от дамите 35+ икономистът трябва да си отиде заради формална грешка. „Ето, един свестен имаше и бандитите му скроиха шапката“, ще си рече Ганьо. Време е за твърда ръка, за президентска република, за изриване на оборите не по буква и алинея, а с... вдигнат болшевишки юмрук.

Планът хич не е лош, особено ако имаш удобни пионки в ръцете на интелектуално скопените сценаристчета, които веднага захапаха кукичката и запяха в един хор срещу Петков с флагманите на статуквото, което така злостно се кълнат да изчегъртат. Ситуацията е не просто патова, а напълно осрана – Бойко никой не го иска, Слави не може, Корнелия не става, Мустафа не ще, Христо се превзема, Мая пикае на шумка. На всички им писна от този цирк и отлюспването на любимеца им Кирчо Секса ще е последната капка. Време е Радев/Радецки да пристигне с гръм и да вземе нещата в свои ръце. Сигурен съм, че ако го ексхумират, ще видят, че Любен Гоцев сардонично се усмихва в генералския си ковчег.