Кирил Ананиев се помоли: Бог да пази Перник!

Новини
19:20 - 05 Март 2021
2631
Кирил Ананиев се помоли: Бог да пази Перник!

Коалиция ГЕРБ – СДС в Перник откри предизборната си кампания по традиция с водосвет за здраве и успех, отслужен от местния свещеник отец Людмил в централния храм „Св. Иван Рилски“.

Отец Людмил призова кандидатите да работят за благото и просперитета на областта и им пожела успех в предизборната надпревара. В знак на благодарност водачът на листата министър Кирил Ананиев подари на църквата икона на Св. Иван Рилски, за да пази и закриля област Перник.

„Професионалният ми стаж и човешкият опит са ми показали в живота, че никога не трябва да слагам разграничителна линия между отделните хора и общини. За нас всеки един човек във всяка една община има своите потребности и ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да ги решим“. С тези се обърна към медиите министър Ананиев.

„Ние ще работим с всички видове власти – законодателна, изпълнителна и местна власт, защото само заедно и единно можем да решим проблемите в Пернишки регион. Едни от тях, с които трябва да се справим са зелената икономика, чистият въздух, санирането на блоковете, водата, улиците и пътищата.

Нашето правителство е единствено, което нямаме нито едно неизпълнено обещание. За нас е важно да подобрим живота на хората във всички направления. ГЕРБ е единствената политическа сила, която може да продължи положителното развитие на държавата. Има своята програма, която надгражда програмата, която изпълнявахме през последните четири години“, сподели Ананиев.

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова заема второто място. Тя е изключителен професионалист, извървяла е всички стъпки, за да стигне компетентно да управлява в правораздавателната система.

Третият в листата е Светослав Кирилов, който три мандата е избиран успешно за общински съветник, а два от тях е председател на ОбС – Радомир. Той е добре познат и в спортните среди като треньор и състезател във футболните клубове „Струмска слава“- Радомир , „Миньор“ Перник и „Металург“ Перник.

Областният координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов, който е и областен управител на Перник, е четвъртият в листата. Преди това той беше кмет на кметство „Изток“ и управлява най-големият квартал в община Перник от 2015 до 2019 г. Професионалният му път включва и пет години като главен експерт в Областно пътно управление – Перник, като главен експерт.

Най-младият в листата Александър Александров се нарежда на петото място. Той е областен координатор на МГЕРБ-Перник и общински съветник в ОбС-Перник. Експерт в областта на европейското финансиране. Занимава се и със земеделие в родния си край. Владее английски и немски език.

На шесто място е д-р Александър Александров, който е лекар по професия, специалист УНГ. Той е народен представител в 44-то Народно събрание. Професионалният му път започва от 1993 в Ушно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“. Четири години е бил управител на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. След това 2015-2017 г. е областен управител на Област Перник, припомнят регионалните медии.