Кирил Добрев пита: Защо бе нужно да загубим изборите, за да подкрепим Радев?

Не мога да искам оставка на Корнелия Нинова, но тя трябва да се извини, заяви членът на левицата

Новини
11:29 - 17 Април 2021
7123
Кирил Добрев пита: Защо бе нужно да загубим изборите, за да подкрепим Радев?

"Защо беше необходимо да загубим изборите, за да подкрепим Румен Радев сега? Десетки и стотици партийни организации го направиха преди 4-5-6 месеца, защо се дърпа това ръководство и ако днес трябва да плащаме цената за ината на някой, ще го направим. Жалко за това поколение, което идва след нас", заяви Кирил Добрев преди заседанието на Националния съвет на БСП.

На него партията трябва да излезе с позиция в подкрепа на втори мандат на Румен Радев и да обсъди резултатите от парламентарните избори, на които столетницата остана трета политическа сила.

"Времето на този председател на БСП е минало отдавна и изборите го показаха", заяви Добрев.

Той обясни, че оставка не може да иска, а лидерката трябвало да излезе и да се извини.

"Подкрепата за Радев е изключително закъсняла и със сигурност ни струва гласове на изборите", заяви и лидерът на БСП в София Калоян Паргов.

Той предупреди, че заявките за кабинет на Слави Трифонов трябвало да се правят след решение на Националния съвет. И даде пример, че след първото заседание на парламента всички видели, че въпросните партии на промяната не са всъщност такива, след като не са подкрепили искания от БСП мораториум върху решенията на кабинета "Борисов".

Не очаквам този априлски пленум няма да има исторически, заяви Янаки Стоилов в отговор на въпрос защо оставката на Изпълнителното бюро не е в дневния ред на пленума.

Снимки: Агнес Методиева