Кирил Петков благодари за заловения извършител на палежа в Битоля

Новини
13:38 - 07 Юни 2022
1936
Кирил Петков благодари за заловения извършител на палежа в Битоля

Приветствам разкриването на извършителя на палежа на културния център на македонските българи в Битоля. Това написа премиерът Кирил Петков на официалната страница на Министерския съвет във Фейсбук.

„Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни“, посочва българският министър-председател.

За задържания извършител съобщи днес в социалните мрежи Оливер Спасовски, министър на вътрешните работи на Република Северна Македония. По думите на Спасовски извършителят е направил пълни самопризнания за деянието си.

Палежът на входната врата на офиса на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля бе извършен в ранните часове на 4 юни.

Ламбе Алабаковски, представен като македонски певец стои зад подпалването на българския културен дом "Иван Михайлов" в Битоля, съобщиха властите в Скопие.

За него се знае, че наскоро се е прибрал в Македония, след като през последните години е живял във Флорида, САЩ със съпругата си Магдалена и двете им деца Майкъл и Деметриус, съобщава сайта slobodenpecat.mk. Роден е в село Любойно, Северна Македония.