Кирил Петков: Борисов да спре с епитетите и абсурда пред камерите

Вчера някой бил "послушко", днес "корумпиран", трети бил "лош", изброи лидерът на ПП

Новини
13:21 - 08 Март 2024
2484
Кирил Петков: Борисов да спре с епитетите и абсурда пред камерите

Идеята на Бойко Борисов хем да делегира, хем да преговаря през камерите е абсурдна. Искам да му отправя едно предупреждение – да спре да дава епитети. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти в парламента. 

"Вчера някой бил „послушко”, днес някой бил „корумпиран”, трети бил „лош”. Това не помага.

Ние се държим с голямо уважение към преговорния екип на ГЕРБ. В този момент моля Борисов да се удържи малко с тези епитети, защото единственото, което прави, е да възпалява и прави тези преговори по-трудни. Но и той трябва да има малко дисциплина", каза още Петков.

Съпредседателят на ПП коментира думите на лидера на ГЕРБ, че Асен Василев не трябва да остане финансов министър така: „Каня го да дойде утре в 18 часа и да ми каже тази негова идея в лицето. Тогава ще говорим по темата”.

Петков беше категоричен, че от кабинета има смисъл, само ако реформите продължат. „Няма да държим едно правителство, само за да има такова. Ще го подкрепяме и ще застанем зад Мария Габриел, но трябва да знаем, че съдът става независим, регулаторите работят за хората и службите работят за гражданите”, добави той.

Снимка: Агнес Методиева