Кирил Петков: Цялостно показваме "червен картон" на ГЕРБ

И БСП подписаха за оставката на Росен Желязков, заяви Асен Василев

Новини
20:05 - 24 Април 2024
6561
Кирил Петков: Цялостно показваме "червен картон" на ГЕРБ

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Освен от депутати от ПП-ДБ, то е подписано и от народни представители от „БСП за България“. Това съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на „Продължаваме промяната" Асен Василев.

„Беше внесено искането за оставката на Росен Желязков с ясните мотиви, че той немалко пъти злоупотреби със своето служебно положение – Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), където имаше оттеглена оставка, човекът беше в зала и дори не му се даде възможността да обясни, че си е оттеглил оставката. Цялостно показваме „червен картон“ на ГЕРБ за работата в последните три месеца", каза Кирил Петков.

Той обясни, че подписите са събрани от „Продължаваме промяната“ и БСП, пише БТА. „Ние знаем, че и „Възраждане“ имат такава инициатива, но нашето входиране на подписи включва само „Продължаваме промяната“ и БСП. В пленарната зала ще се види коя партия как ще гласува, каза Петков и обясни, че искането ще се гледа утре.

В прессъобщение от ПП съобщиха, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) констатира, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се
превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да
спира работещите институции, които целият български народ очаква, заявяват от формацията.