Кирил Петков: Горд съм с олимпийските ни шампионки, поздравявам тези жени!

Искам да им благодаря от името на правителството и всички българи, заяви премиерът

Спорт
13:55 - 25 Януари 2022
1583
Кирил Петков: Горд съм с олимпийските ни шампионки, поздравявам тези жени!

"Искам да поздравя тези невероятни жени. Като баща на 3 дъщери съм много горд за тях. Искам да им благодаря от името на правителството и всички българи", заяви премиерът Кирил Петков на церемонията "Достойните българи", който връчи наградите на диамантените ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, на каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева, които станаха олимпийски шампионки.

Петков връчи и наградите на четвъртокласниците от Начално училище “Никола Парапунов” в Разлог Иван Фарфаров и Тимолеон Велкопулос. Двете деца решиха да приготвят домашна лимонада, която да продават. Майките им ги поощряват да се трудят по време на ваканцията. Децата изнесоха свой красиво украсен щанд на улицата. Техни познати, съседи и приятели им стават редовни клиенти. В инициативата се включва и класната им ръководителка Жана Барова.

В края на лятото Иван и Тими решават, вместо да си купят компютърна игра, да дарят събраните пари на самотна майка и нейния син, който е на тяхната възраст и има двигателни проблеми.

Днес се изразиха благодарности на онези сънародници с големи сърца, които със своите дела са ни карали да се чувстваме горди, че сме българи. Помагали са без корист на бедстващи и страдащи. Отстоявали са добри каузи. Спасявали са, щедро са дарявали, градили са безвъзмездно. Имали са куража да променят.

Отличията “Достойните българи” се връчват от 2003 г. и през изминалите 19 години инициативата се наложи като каузата, която изтъква обикновените хора, давали вдъхновяващ пример, и намира новите герои на нашето време. Това е най-честната и истинска българска класация.