Кирил Петков плаща 20 бона за училище на щерките

Общество
13:06 - 17 Юни 2021
148247
Кирил Петков плаща 20 бона за училище на щерките

Служебният министър на икономиката Кирил Петков плаща сериозни суми за образование на две от трите си дъщери. Наследничките на 41-годишния възпитаник на Харвард са от брака му с канадката Линда, която заради него се преселила в България и у нас е известна с кулинарните си заложби и участието си в готварската надпревара „Мастършеф“.

Най-голямата дъщеря на фамилията - Ванеса, отдавна завършила Софийската математическа гимназия и вече следва висше образование в елитен университет в Ню Йорк. Другите ѝ две сестри обаче са все още ученички в столицата.

За разлика от кака си, те не са в държавно, а в частно училище. Момиченцата посещават столичното ЧОУ „Петър Берон“, известно със своите грандиозно високи такси. Възпитаници на школото са и много други ВИП наследници. Справка показва, че таксата само за една учебна година там възлиза на 5 хиляди евро на дете, или над 10 хиляди лева, но министърът не пести пари от бъдещето на децата си.

Отделно от това родителите заплащат и униформите, с които учениците са задължени да посещават учебни занятия. Техните цени варират от 200 до 700 лева в зависимост от размерите и възрастта на ползвателите. Ако семейството няма възможност да кара и взема децата си от и до училище всеки ден, школото предлага и транспортни услуги. Те обаче съвсем не са безплатни. Ценоразписът показва, че се заплащат по 1200 евро годишно.

Разходите на министър Кирил Петков са двойни, тъй като и двете му щерки учат там. Отделно от това по-голямата им сестра не е упоменала да работи, което означава, че също разчита на издръжката на родителите си, за да живее в един от най-скъпите мегаполиси в света, именно Ню Йорк. Това обаче не е проблем за бюджета на Петков, който е предприемач с дългогодишен опит и огромни финансови успехи.