Кирил Петков се разходи по плажа като Джъстин Трюдо (СНИМКИ)

Бившият премиер вече няма канадско гражданство, но следва тренда на тамошния премиер

Новини
11:37 - 14 Септември 2022
5873
Кирил Петков се разходи по плажа като Джъстин Трюдо (СНИМКИ)

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се показа досущ като канадския министър-председател Джъстин Трюдо и във фейсбук профила си закачи снимка от небрежна разходка по плажа, но облечен по дънки и риза, а не с бански костюм за жалост на фенките. Тази сутрин страницата на експремиера блесна с нов фотос - отпреди старта на предизборната обиколка, като Петков леко в рибарски стил е навил крачоли и ходи бос по пясъка на плаж "Корал". 


Канадският политик и съпругата му

С подобни снимки често се е показвал и Трюдо - но предимно със съпругата си Софи.

За разлика от него, Петков е сам, единствено в компанията на фотограф и малко кученце, защото жена му Линда доскоро бе в родната Канада. Преди няколко дни тя е кацнала обратно в София и веднага се е качила на рейса на "Промяната", за да се включи в предизборната кампания, както стана ясно от неин инстаграм пост. 

Петков вече няма паспорт от Отава, след като собственоръчно се отказа от него, докато бе министър на икономиката в предишното служебно правителство на Румен Радев, но явно все още сърцето му бие натам, щом е привзел стила на канадския премиер.


Но бос Трюдо не се е събувал 

А ведрата снимка от "Корал" на Петков му донесе и коментар с горчив вкус - шефът на фондация "Софийски дискусионен форум" Петър Стойнов се оплака публично, че за разлика от политика, той трета поредна година няма финансовата възможност да види Черно море.

"Много е хубаво, Кириле, че имаш такива спомени, защото моите взеха да избледняват, защото аз не съм сгъпвал на морето вече три години, не съм заради хубавия стандарт, който имаме тук в България, заради това, че нашата страна е разделена на две - на богати, и бедни, защото ние, които бяхме средната класа на тази страна, бяхме превърнати в бедни... Та, моля направете така, че отново да има средна класа и тя да може да ходи на море", пише той.