Кирил Петков:: Визиите са ясни, проблемът идва на база реализация

Трябва да използваме потенциала на българите в чужбина за икономиката ни, заяви съпредседателят на ПП

Новини
13:02 - 23 Ноември 2021
2337
Кирил Петков::Визиите са ясни, проблемът идва на база реализация

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви по време на дискусията на тема "Икономика" между политическата формация и БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България", че откъм политики и визия за България има огромно единодушие по много от обсъжданите теми и мерки.

На база експертност визиите са ясни, проблемът идва на база реализация и на база специални интереси, които ще атакуват всяка една от нашите групи. Това са хората, които няма да са в парламента, хората които в последните години са печелили от това тези мерки да не се случат, каза Петков.

Петков апелира към участниците в дискусията за отказ от лобистки схеми за частни интереси, които не могат да се оправдаят през публичния интерес, от тайни преговори и гарантиране на нулева корупция.

Време е да прекъснем политическите инвеститори, заяви Петков.

Сред допирните точки между формациите Петков изтъкна намаляването на административната тежест, преодоляването на последствията от кризата заради пандемията чрез ускоряване на ваксинацията по демократичен начин, използване на потенциала на индустриалните зони с функция на предприятия, които могат да докарат добавена стойност, обвързване на науката и бизнеса с ясни стимули за тази цел.

Петков изтъкна и необходимостта от използване на потенциала на българите в чужбина за икономиката ни, както и да има финансово подплътена държавна политика в подкрепа талантливи българи и за връщането сънародниците ни, които учат в чужбина.

Разговорите са част от серията от дискусии по ключови политики за изработване на коалиционно споразумение.