Кирил преведе от Герберски : Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Предлагаме нестандартно решение за излизане от кризата, обясни лидерът на ПП

Новини
15:11 - 16 Юли 2024
1953
Кирил преведе от Герберски: Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков отговори на ГЕРБ-СДС във връзка с тяхната позиция за предлаганата от ПП-ДБ декларация.„Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки – ДА; Борба с корупцията – НЕ“, написа Петков в профила си във Facebook.

По-рано депутатът Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще откликнат на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

Вчера ПП-ДБ поискаха официално от президентът Румен Радев да отложи връчването на втория мандат с три месеца. Това стана ясно след среща на коалицията с държавния глава, инициирана от ПП-ДБ за мандата.

„Предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от настоящата политическа криза. В нейната същина е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание. Тяхното място е другаде. Затова ние предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят. И ще търсим широка политическа подкрепа. Затова ни трябва известно време”, каза председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в понеделник.